Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

ΕΝΑΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!

 









Σε «ζωολογικό πάρκο» μετατράπηκε στις 4 Απριλίου η αυλή του σχολείου μας, με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, ζώα οικόσιτα, αλλά και άγρια, είδη υπό εξαφάνιση, αλλά και  ζώα της ελληνικής πανίδας, περιφέρονταν νωχελικά στην αυλή, χρυσαετοί πετούσαν στον ουρανό, μια τεράστια ακρίδα πηδούσε εδώ κι εκεί, ένας αυτοκρατορικός πιγκουίνος δεχόταν τα χάδια των παιδιών ενώ ένας  αλιγάτορας περιφερόταν βρυχώμενος στους διαδρόμους του σχολείου!

Πρόκειται φυσικά για μια εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας με την οποία  ψηφιακά τρισδιάστατα αντικείμενα ενσωματώνονται σε πραγματικό χρόνο και με πραγματικές διαστάσεις  στο υπάρχον περιβάλλον, δίνοντας και τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης στον χρήστη.

Μέσα από αυτή τη διασκεδαστική δραστηριότητα που ενθουσίασε τα παιδιά, δόθηκε η αφορμή να τονιστεί η σημασία της εκτίμησης της ζωής όλων των όντων στον πλανήτη. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για τις παρεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση που θέτουν σε κίνδυνο πολλά  είδη ζώων και η  ανάπτυξη της φιλοζωίας γενικότερα. 

Ευαγγέλου Έφη, δασκάλα της Γ΄2  τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.