Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΚΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Γ΄2 ΚΑΙ Δ΄1

 















Αξιοποιώντας όσα νέα και ενδιαφέροντα έμαθαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος της Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης με τίτλο "Ο Κόσμος των Πρώτων Γεωργών", οι μαθητές/τριες των τμημάτων Γ΄2 και Δ΄1, με την στήριξη και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Παπαδοπούλου Στυλιανής, δημιούργησαν μία τρισδιάστατη κατασκευή που αναπαριστά όσο πιο πιστά γίνεται τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της Παλαιολιθικής Εποχής.

Η κατασκευή αναπαριστά μία σπηλιά, το πρώτο ασφαλές καταφύγιο του ανθρώπου, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, εργαλεία και όπλα, ακόμη και βραχογραφίες.

Η δημιουργία των παιδιών τοποθετήθηκε στον ισόγειο χώρο του διδακτηρίου ώστε όλοι/ες, μαθητές/τριες και επισκέπτες, να μπορούν να τη χαρούν και παράλληλα να πληροφορηθούν για την καθημερινότητα των πρώτων ανθρώπων.

Συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες και στην εκπαιδευτικό Παπαδοπούλου Στυλιανή, για την προσπάθεια να μας μεταφέρουν σε μία τόσο μακρινή, αλλά καθοριστική για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.