Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΗΜΕΡΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ














Ημέρες φυτεύσεων οι τωρινές στο σχολείο μας. Στο πλαίσιο υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος για τους σχολικούς κήπους, οι μαθητές/τριες των Τμημάτων Ένταξης, Β΄1  και Γ΄1 με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Τράκα Πασχάλη, Νικολοπούλου Ζωής και Ξενιτόπουλου Νίκου, φύτεψαν καλλωπιστικά λουλούδια και ομόρφυναν με τα χρώματά τους τα παρτέρια και χώρους της αυλής του σχολείου μας.

Τα παιδιά που φοιτούν στο τμήμα ένταξης φύτεψαν και λαχανικά στο σχολικό μας λαχανόκηπο. Οι μαθητές/τριες του Β΄1 τμήματος, έχοντας μεγάλο μεράκι, έφεραν πάρα πολλά λουλούδια από το σπίτι τους και από τις πρωινές ώρες περίμεναν με αγωνία να έρθει η ώρα της φύτεψης. Τα παιδιά του Γ΄1  τμήματος προμηθεύτηκαν φυτά με έξοδα του  του ταμείου της τάξης τους. Μάλιστα οι μαθητές/τριες του Γ΄1 φύτεψαν με τη βοήθεια του δασκάλου του Νίκου Ξενιτόπουλου μια πολύ όμορφη και μεγάλη ακακία, που με τη φροντίδα όλων μας, ευελπιστούμε ότι δε θα αργήσει η ημέρα, που θα προσφέρει τον ίσκιο τηςΗΜΕΡΕΣ  σε όσους/ες θα βρίσκονται στην αυλή μας. Επίσης, τα παιδιά φρόντισαν την φλαμουριά, που φυτεύτηκε την περασμένη άνοιξη, η οποία γέμισε φύλλα και άρχισε η ανάπτυξή της. Η συγκεκριμένη φλαμουριά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών του περασμένου καλοκαιριού ταλαιπωρήθηκε αρκετά και κόντεψε να ξεραθεί. Το ξαναζωντάνεμά της μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Ο σκοπός της υλοποίησης των περιβαλλοντικών προγραμμάτων ένας και πολύ σημαντικός: Ο σεβασμός και η αγάπη προς το περιβάλλον, προς τη φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.