Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Δ.Υ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


 
Την Τετάρτη 24.4.24 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση των γονέων του τμήματος ΣΤ΄2 από τα στελέχη της  Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ) την κ. Ιωαννίδου Μαρία, Ψυχολόγο και την κ. Κυριακίδου Έλενα, Κοινωνική Λειτουργό, σχετικά με το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στην τάξη και αφορούσε στην ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων συναισθηματικής και κοινωνικής επιδεξιότητας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο και συγκεκριμένα στην τάξη του τμήματος.

Ο τίτλος της δράσης “Μια βιωματική προσέγγιση στην διεκδικητικότητα” περιλαμβάνει την παρουσίαση κάποιων θεματικών που συμπεριλήφθηκαν κατά την πραγματοποίηση 16 ωριαίων συναντήσεων των στελεχών της Ε.Δ.Υ  με την ομάδα – τάξη από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Απρίλιο του 2024, όπως και την παρουσίαση κάποιων βιωματικών ασκήσεων που ολοκληρώθηκαν από τα παιδιά, με τη συνδρομή της εκπαιδευτικού της τάξης κ. Μπαρτζώκα Κούλας.
Οι θεματικές αυτές εστίαζαν στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων, την διαχείριση συναισθημάτων, καθώς και τη διαχείριση συμπεριφορικών εκφράσεων στα πλαίσια της αυτορύθμισης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση της ολιστικής προσέγγισης, ώστε τα θέματα που έχουν  επεξεργαστεί τα παιδιά να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και ανάπτυξης και στους κόλπους της οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.