Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ SMOKEFREEGREECE



Στη δράση-παρέμβαση SMOKEFREEGREECE του ερευνητικού εργαστηρίου George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με στόχο τη μείωση του καπνίσματος, συμμετείχε το σχολείο μας.

Η κ. Κωνσταντή Στυλιανή, ως εκπρόσωπος της παραπάνω πρωτοβουλίας μας επισκέφτηκε και ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριές της ΣΤ΄ τάξης για τα τοξικά συστατικά του καπνού, την εξάρτηση, τα διάφορα καπνικά προϊόντα (καιόμενο, ηλεκτρονικό, συσκευή θέρμανσης, καπνού), τη διαφήμισή τους, τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, το παθητικό κάπνισμα, τους τρόπους διακοπής καπνίσματος και τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής χωρίς εξαρτήσεις.

Επίσης, η παρέμβαση, είχε ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τις ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες ώστε να είναι ικανά να πουν "όχι" στα καπνικά προϊόντα.

Ευχαριστούμε, θερμά, την πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE, που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και για την υλοποίηση του προγράμματος στο χώρο του σχολείου μας. Σημειώνουμε ότι η συνεργασία μας με το ερευνητικό εργαστήριο είναι πολυετής, διότι συμμεριζόμαστε και πράττουμε στο πλαίσιο της αρχής: Απαιτούμε έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.