Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Ε’. ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1



















Με αφορμή το περιεχόμενο της ιστορίας της Ε΄ τάξης  "Στα Βυζαντινά Χρόνια", προγραμματίστηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της τάξης στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης με σκοπό την επαφή των παιδιών με εκθέματα του μουσείου, χαρακτηριστικά της Βυζαντινής Τέχνης. Η επίσκεψη περιελάμβανε συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου με τη βοήθεια της επαγγελματίας ξεναγού κ. Ευστρατίας Ζαχαριάδη.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Βυζαντινό Μουσείο πραγματοποιήθηκε βυζαντινός περίπατος με την βοήθεια της ξεναγού στη Ροτόντα και στην Παναγία Αχειροποίητο. Εκεί οι μαθητές/τριες είδαν από κοντά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των  μνημείων και έμαθαν λεπτομέρειες για τη μακραίωνη ιστορία τους, στοιχεία, που εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τα παιδιά. 

Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή και την άψογη συνεργασία των εκπαιδευτικών Σεϊτανίδη Ηλία, Σανάτσιου Αγγελικής, Βεγίρη Μαρίας, Παπαδοπούλου Στυλιανής και  Κουνενάκη Σοφίας.

 Ευχαριστούμε, θερμά, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για την οικονομική κάλυψη των εξόδων της ξεναγού, χωρίς τη βοήθεια της οποίας η εκπαιδευτική μας επίσκεψη δε θα ήταν ολοκληρωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.