Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΗΜΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 2024 2ο ΜΕΡΟΣ


 




















Η δεύτερη εκδήλωση του σχολείου μας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου αφορούσε την επίσκεψη της συγγραφέως κ. Πραβήτα Γεωργίας. Η κ. Πραβήτα παρουσίασε στους/τις μαθητές/τριες της Α΄, Β΄, και Γ΄ τάξης το βιβλίο της "Ο Δράκος μου έχει κινητό" των εκδόσεων Κομνηνός.

Με επίκεντρο το βιβλίο της  έδωσε το λόγο στα παιδιά και μίλησε μαζί τους για τα κινητά, τις εφευρέσεις, τον πόλεμο και τα όνειρα. Η καλεσμένη μας μίλησε, επίσης, στα παιδιά για τη δομή ενός βιβλίου γενικά, για την εικονογράφησή του και το πόσο σημαντική είναι αυτή για το ίδιο το βιβλίο. Μάλιστα κάλεσε τα παιδιά να γράψουν τα δικά τους παραμύθια, τις δικές τους ιστορίες και να τις εικονογραφήσουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.

Η παρέμβαση της κ. Πραβήτα  συνδυάστηκε με ασκήσεις  και παιχνίδια δημιουργικής γραφής. Τα παιδιά έλαβαν το λόγο και οι απόψεις του για τα θέματα, που θίχτηκαν, όπως τα κινητά πραγματικά εξέπληξαν τη συγγραφέα και τους/τις παριστάμενους/ες εκπαιδευτικούς.

Ευχαριστούμε, θερμότατα, την κ. Πραβήτα για την άμεση ανταπόκρισή της να επισκεφτεί το σχολείο μας παρά το πιεστικό της πρόγραμμα και να επικοινωνήσει δημιουργικά με τους/τις μαθητές/τριές μας. Με μεγάλη χαρά  θα την υποδεχτούμε και πάλι τη νέα σχολική χρονιά για να υλοποιήσουμε προγράμματα φιλαναγνωσίας. Στόχος και επιδίωξή μας, όπως επισημάναμε και στο 1ο Μέρος της ανάρτησης Ημέρες Βιβλίου 2024, είναι, μέσα από τις δράσεις που οργανώνουμε, να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στην εξοικείωση τους με το βιβλίο και η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με τη λογοτεχνία. Σχέση η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης, της ανάπτυξης της φαντασίας και της αισθητικής τους καλλιέργειας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και το Σύλλογο Γονέων  για την προσφορά μιας πανέμορφης γλάστρας στην κ. Πραβήτα Γεωργία για να της θυμίζει την εξαιρετική παρουσία της στο σχολείο και τη φιλοξενία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.