Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 επισκέφτηκαν το σχολείο μας ο κ. Γρηγοριάδης Λάζαρος, υπαστυνόμος Β της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και η δημοτική σύμβουλος κ. Έφη Ζαχαριάδου, εντεταλμένη σύμβουλος για την ισότητα των φύλων, των δράσεων κατά της παραβατικότητας και της έμφυλης βίας.
Ο κ. Λάζαρος Γρηγοριάδης, σε μια υπέροχη παρουσίαση, μίλησε στα παιδιά για την παραβατική συμπεριφορά και το σχολικό εκφοβισμό και τις συνέπειές του, ενημέρωσε τα παιδιά για τους τρόπους προστασίας των μελών της μαθητικής κοινότητας αλλά προχώρησε και σε δημιουργικό διάλογο με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς των παιδιών, απάντησε στις απορίες τους και συνομίλησε ανοιχτά μαζί τους για αυτά τα ιδιαιτέρως σοβαρά ζητήματα, που απασχολούν την κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια. Οι μαθητές/τριες μας συμμετείχαν ενεργά και με ενδιαφέρον στη συζήτηση-ενημέρωση! Η παρουσίαση του κ. Γρηγοριάδη έκλεισε με το μήνυμα: ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ.
Στη συνέχεια τα παιδιά κλήθηκαν από την κ. Ζαχαριάδου να προετοιμάσουν σχετικές ζωγραφιές και να τις αποστείλουν, μέσω του σχολείου, στο Δήμο μας. Οι ζωγραφιές και τα μηνύματα των παιδιών θα τυπωθούν και θα κοσμούν χώρους του Δήμου Παύλου Μελά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Λάζαρο Γρηγοριάδη και στην κ. Έφη Ζαχαριάδου!
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.