Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ















 
Την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, και στην αίθουσα εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Α΄ τάξης του σχολείου μας. Ήταν μια όμορφη, ξεχωριστή και ιδιαίτερη γιορτή στην οποία οι μικροί ταλαντούχοι ηθοποιοί έκλεψαν στην κυριολεξία την παράσταση, καθώς παρουσίασαν δύο θεατρικά δρώμενα, τονίζοντας την μεγάλη σημασία των αρχών της αλληλεγγύης, της συμπόνιας, της αγάπης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο!

Οι μαθητές του Α1 παρουσίασαν το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς "Το Πνεύμα των Χριστουγέννων", το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο μύθο της σύγχρονης λογοτεχνίας, όπου ο Τσιφούτης (Σκρουτζ), δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν, απεχθάνεται τα Χριστούγεννα, και τον ενδιαφέρουν μόνο τα πλούτη! Όμως μεσολαβούν κάποια γεγονότα και γίνεται η "μεταμόρφωσή" του σε έναν συμπονετικό και αγαθό άνθρωπο, καθώς "η φιλοσοφία των Χριστουγέννων" πρέπει να κυριαρχεί όλο τον χρόνο στις καρδιές των ανθρώπων!

Οι μαθητές του Α2 παρουσίασαν το Χριστουγεννιάτικο θεατρικό της Μαριλένας Καββαδά "Ο Χιονάνθρωπος με τη Ζεστή Καρδιά" ένα τρυφερό μιούζικαλ που διαπνέεται από τις αρχές της αγάπης, της ανιδιοτελούς συμπεριφοράς και της συγχώρησης. Ένας χιονάνθρωπος χαρίζει όλα όσα έχει σ΄αυτούς που τα ΄χουν ανάγκη. Έτσι όμως γίνεται ο ίδιος ξεχωριστός, διαφορετικός και κάποιοι δεν τον αποδέχονται! Στο τέλος όμως, η ζεστή καρδιά του, που ξέρει να συγχωρεί, τα αλλάζει όλα και όλοι τον αγαπούν και τον αγκαλιάζουν.

Όλοι έχουμε ανάγκη από μια "ζεστή καρδιά" που να χωράει όλους μέσα της, τους γονείς μας, τα παιδιά μας, τους δασκάλους μας, τους συνανθρώπους μας, μα πάνω απ΄όλους, το νεογέννητο Χριστό μας!

Ήταν μια μαγευτική, ονειρεμένη παράσταση που θα μείνει στη μνήμη των παιδιών αλλά και των συγγενών τους που ήρθαν να τους καμαρώσουν!  

Θερμά συγχαρητήρια σε κάθε μαθητή και και μαθήτρια για την προσπάθεια και παρουσία τους. Επίσης, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε το δάσκαλο της Α΄1  τάξης Βασιλείου Άρη και τη δασκάλα της Α΄2 τάξης Πίττη Κατερίνα για την οργάνωση της εκδήλωσης, την επιλογή των θεατρικών έργων και την προετοιμασία των παιδιών. Θερμά συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής Χερκελετζή Φωτεινή για τη σκηνοθετική επιμέλεια, την εκπαιδευτικό Εικαστικών Παπαδοπούλου Στέλλα για τα υπέροχα σκηνικά, τις εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας Καλαμίδα Σωτηρία και Βεγίρη Μαρία για την επιμέλεια των  τραγουδιών στην Αγγλική Γλώσσα, την εκπαιδευτικό Μουσικής Κουτσουβέλη Ελευθερία για τη μουσική επιμέλεια και την εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης Γκόγκα Χρύσα για την ηχοληψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.