Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

ΜΙΚΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ




 

«Επανάσταση στην εκπαίδευση»

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και με στόχο την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, ο Δήμος Τρικκαίων υλοποίησε το έργο με τίτλο «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο…». 

Στόχος αυτού του καινοτόμου προγράμματος είναι η ανάδειξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από την ενασχόληση τους με τη ρομποτική, τη μηχανική και τον προγραμματισμό. Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων που προτάθηκε κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής Ελλάδα 2021 κ. Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη στα Τρίκαλα τον Ιούνιο του 2020. 

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα υποβλήθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η ΕΕΤΑΑ υλοποίησε τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και η ανάδοχος εταιρεία Cosmote ανέλαβε την προμήθεια και την διανομή κιτ ρομποτικής σε 1821 σχολεία σε όλη την Ελλάδα. 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως το σχολείο μας είναι ένα από τα 1821 σχολεία που συμμετέχουν σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα και παρέλαβε την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, τον εξοπλισμό της εκπαιδευτικής ρομποτικής, που αποτελείται από έξι (6) κιτ.

Βαβάμη Μαρία, εκπαιδευτικός Τ.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.