Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ















Οι δράσεις μας σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία "ολοκληρώθηκαν" με την παρουσίαση της Νοηματικής Γλώσσας από το Κ.Ε.Γ.Ν. - Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. 

Η δασκάλα του συγκεκριμένου κέντρου και μητέρα μαθητή του σχολείου μας, κ. Ζαφείρα Σίγα και ο κ. Κουμάρας Πάνος με τη βοήθεια των διερμηνέων τους παρουσίασαν με άκρως διασκεδαστικό τρόπο την ελληνική Νοηματική Γλώσσα στους μαθητές/τριες του σχολείου μας. Η παρουσίαση αυτή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων ανά δίωρο στις Α΄, Β΄, Γ' , και Δ' , Ε' , ΣΤ' αντίστοιχα. 

Τα παιδιά μικρά και μεγάλα συμμετείχαν με ενθουσιασμό και μέσα από τον παιγνιώδη τρόπο επιτεύχθηκε η εξοικείωση με αυτή τη γλώσσα, που αν και διαφορετική, έχει ταυτοχρόνως πολλά κοινά στοιχεία με την ομιλούμενη. Εξάλλου, γνωρίζοντας και αγκαλιάζοντας την διαφορετικότητα ανακαλύπτουμε πόσο ίδιοι/ες είμαστε ως προς τις συναισθηματικές και όχι μόνο, ανάγκες μας, με απώτερη όλων την επικοινωνία! 

Ευχαριστούμε, θερμότατα, για άλλη μια φορά το Κ.Ε.Γ.Ν. για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για ενημέρωση των μαθητών/τριών μας και ιδιαίτερα την κ. Ζαφείρα Σίγα, τον κ. Κουμάρα Πάνο, καθώς και τις συνεργάτιδές τους, για αυτήν την άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση!

Σανάτσιου Αγγελική, ΠΕ71, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.