Τρίτη 9 Μαΐου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΑΡΕΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ







Την Πέμπτη, 04 Μαίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας το μεγάλο αθλητή κ. Γαρέφη Χρήστο. Επικοινώνησε με τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης και συνομίλησε μαζί τους για το σεβασμό, το ανθρώπινο σώμα, την αυτοσυγκέντρωση, τη διαχείριση του χρόνου και τον προσανατολισμό.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για τα παιδιά μας. Γνώρισαν από κοντά έναν άνθρωπο του αθλητισμού με πολυσχιδή δραστηριότητα.

Η εμπειρία και η προσφορά του κ. Γαρέφη Χρήστου στον αθλητισμό είναι μεγάλη. Έχει λάβει πολλές εκκινήσεις σε αγώνες διαφορετικών αθλημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει γνωρίσει σε παιδιά και ενήλικες το άθλημα της κολύμβησης από το 1980 έως σήμερα, μέσα από την ιδιότητα του προπονητή κολύμβησης, προέδρου του Αθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης All Star, διευθυντή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πανοράματος και ιδιοκτήτη του Salonica Tennis and swimming Club. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος, με την ιδιότητα του προπονητή, της ομάδας κολύμβησης του Π.Α.Ο.Κ. το 1987 και προπονητής της Εθνικής ομάδας Κολύμβησης τα έτη 1982-1989. Έχει εκπροσωπήσει τα Ελληνικά χρώματα σε 4 διαφορετικά Ολυμπιακά αθλήματα (κολύμβηση,υδατοσφαίριση ιστιοπλοΐα, τρίαθλο). Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 με σκάφος τύπου Τornado και συναθλητή τον Ιορδάνη Πασχαλίδη και κατέλαβαν τη 12η θέση. Από το 2012 ασχολείται με το τρίαθλο. Από το Μάρτιο 2013 έως και τον Οκτώβριο 2022 έχει στη κατοχή του 17 χρυσά 1 αργυρό και 2 χάλκινα μετάλλια σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα τριάθλου.

Η επίσκεψη του κ. Γαρέφη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για τον αθλητισμό στη ζωή μας, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Ευχαριστούμε, θερμά, τον κ. Γαρέφη για την τιμή, που μας έκανε να επισκεφτεί το σχολείο μας και να επικοινωνήσει μα τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης. Επίσης, ευχαριστούμε, θερμά και τον κ. Φροσύνη Αθανάσιο, πρώην Διευθυντή Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης για την οργανωτική πρωτοβουλία και την παρουσία του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.