Σάββατο 13 Μαΐου 2023

"ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ", ΕΝΑ ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ




 






Πόσο καλά γνωρίζουμε τους κανόνες ασφαλείας;;; Πόσο άραγε τους τηρούμε;;; Είναι ασφαλές να χειριζόμαστε συσκευές που δεν γνωρίζουμε;;; 

Γι΄αυτά και άλλα πολλά ενημερώθηκαν την Παρασκευή 12 Μαΐου, οι μαθητές/ τριες των τάξεων Α', Β', Γ' και Δ' στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος "Ασφάλεια στο σπίτι", που αποτελεί μια πρωτοβουλία του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ.

Συζητήσεις, ερωτήσεις, εικόνες, θύμισαν σε μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές μας το πώς πρέπει να κινούμαστε και τι πρέπει να προσέχουμε!

Κατά τη διάρκεια των εκπαίδευσης, έγινε επισήμανση μη ασφαλών καταστάσεων με παράλληλη παρουσίαση ασφαλών πρακτικών και ακολούθησε συζήτηση η οποία βοήθησε στην καλύτερη κατανόηση των αιτιών που προκαλούν τα ατυχήματα, καθώς και των τρόπων αποφυγής τους.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό διότι τα στοιχεία είναι αμείλικτα: στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο. Πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα συμβαίνουν επειδή, σε οικείους χώρους, είναι πολύ εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή και να μειωθεί η εγρήγορση των παιδιών. Τα ατυχήματα αυτά  θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη σωστή εκπαίδευση και τη λήψη μέτρων. 

Το πρόγραμμα αξιοποιεί τρία επίσης σημαντικά εργαλεία, που διευκολύνουν την εφαρμογή του και καλύπτουν όλα, σχεδόν, τα θέματα της ασφαλούς διαβίωσης στους χώρους όπου συχνάζουν παιδιά:

  • Το βιβλίο «Ασφάλεια στο σπίτι» που διανέμεται σε όλους τους συμμετέχοντες,
  • Το διαδραστικό παιχνίδι «Αποστολή: Ασφάλεια στο Σπίτι»,
  • Την ιστοσελίδα www.safetyathome.gr όπου μπορεί κάποιος να βρει περισσότερες πληροφορίες και να παίξει το παιχνίδι. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Καψάλη Γεώργιο και τον κ. Φωτιάδη Παναγιώτη, Τεχνικούς Ασφάλειας, συνεργάτες του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, που πραγματοποίησαν την ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.