Κυριακή 7 Μαΐου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΤΟ Κ.Ε.Ν.Γ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ



 





Την Παρασκευή, 5 Μαΐου, είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον κ. Γεωργιάδη Νικόλαο και την κ. Σίγα Ζαφείρα, γονείς μαθητή μας. Επισκέφτηκαν το σχολείο μας με την ιδιότητα των δασκάλων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν το τμήμα Δ΄2 και ενημέρωσαν τους/τις μαθητές/τριες της για την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Σημειώνουμε ότι ο κ. Γεωργιάδης και η κ. Σίγα είναι στελέχη του Κέντρου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, που ειδικεύεται στην εκμάθησή της. Συνοδεύονταν και από δύο μέλη του Κ.Ε.Ν.Γ., που βοήθησαν στην επικοινωνίας με τους/τις μαθητές/τριες. Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία του κ. Ξενιτόπουλου Νίκου, δασκάλου του Δ΄2  τμήματος, που προσκάλεσε τους δύο γονείς στο πλαίσιο σχετικής διδακτικής ενότητας του μαθήματος της Γλώσσας.

Ευχαριστούμε, θερμότατα, τον κ. Γεωργιάδη Νικόλαος, την κ. Σίγα Ζαφείρα, αλλά και το Κ.Ε.Ν.Γ για την αποδοχή της πρόσκλησης, την επίσκεψη και την ενημέρωση. Έδωσαν στα παιδιά μας τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και μάλιστα να συνομιλήσουν και τα ίδια. Ήταν, πραγματικά, μια καταπληκτική εμπειρία. Το ενδιαφέρον των παιδιών εντονότατο.  Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια έγχρωμου φυλλαδίου με το αλφάβητο, που μοιράστηκε στα παιδιά. Επίσης, ευχαριστούμε και για τα μολυβάκιο, που δωρήθηκαν σε κάθε μαθητή και μαθήτρια με το logo του Κ.Ε.Ν.Γ.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Μαΐου, η επίσκεψη θα επαναληφθεί στο τμήμα Δ΄1, για να επωφεληθούν συνολικά όλα τα παιδιά της Δ΄ τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.