Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

ΦΥΤΕΥΩ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ









 
Οι μαθητές/τριες της Δ΄τάξης υλοποιθούν περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα:"Φυτεύω και φροντίζω φυτά και δέντρα στην αυλή του σχολείου".

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος φροντίζουν το μικρό ελαιώνα του σχολείου μας. Μάλιστα σύντομα, κάθε παιδί θα πάρει ένα μπουκαλάκι ελαιόλαδο, που παράχθηκε από το λιομάζωμα. Επίσης, όλη τη σχολική χρονιά φρόντιζαν τα φυτά και τα δέντρα σε μέρος της αυλής, πότιζαν και καθάριζαν.

Τη Δευτέρα, 15 Μαΐου τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών της τάξης τους κ. Ξενιτόπουλου Νίκου και κ. Κουνενάκη Σοφίας φύτεψαν μια υπέροχη φλαμουριά. Με τη φροντίδα όλων μας η Φλαμουρια θα αναπτυχθεί και θα προσφέρει τη σκιά της και την ξεχωριστή ευωδιά της.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του προγράμματος για τους/τις μαθητές/τριές μας είναι πολλά και σημαντικά: Ανάπτυξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας, μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος του σχολείου, συνειδητοποίηση της ανάγκης δράσεων και ενεργειών απέναντι στην κλιματική αλλαγή και βέβαια η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών/τριών των δύο τμημάτων της Δ΄τάξης.

Θερμά συγχαρητήρια σε κάθε μαθητή και σε κάθε μαθήτρια της Δ΄ τάξης, καθώς και στους εκπαιδευτικούς Ξενιτόπουλο Νίκο, Κουνενάκη Σοφία και Σανάτσιου Αγγελική για τη οργάνωση, το συντονισμό και υλοποίηση του προγράμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.