Κυριακή 14 Μαΐου 2023

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΙΤΑΝ


 











Την τρίτη, 4 Μαϊου, οι μαθητές/τριες της Γ' τάξης, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, με σκοπό να παρακολουθήσουν το εξαιρετικό και στοχευμένο ηλικιακά διαδραστικό πρόγραμμα: «ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΙ? ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ»

Κατά την διάρκεια αυτής της συναρπαστικής διαδρομής στο χώρο της επιστήμης, οι μαθητές/μαθήτριες μέσα από διάφορα πειράματα, παιχνίδια και πληροφορίες αποκόμισαν πολλές νέες γνώσεις! Οι μαθητές/τριες αρχικά παρατήρησαν διάφορα πειράματα και έπειτα συζήτησαν για τους λόγους ύπαρξης τους. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν μικροσκόπια για να παρατηρήσουν βιολογικά δείγματα και στο τέλος έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια εμπέδωσης των νέων γνώσεων και κατανόησης της δομής τον μορίων.  

Η επίσκεψη αυτή λοιπόν, ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές/τριες, όχι μόνον να επισκεφτούν τον χώρο ενός μεγάλου εργοστασίου και να διασκεδάσουν, αλλά και να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες φάσεις παραγωγής του τσιμέντου και πώς η επιστήμη και η τεχνολογία αλληλεπιδρούν, για να δημιουργήσουν ένα τόσο σημαντικό προϊόν.

Σεβαστιάδης Κλήμης, δάσκαλος της Γ'1 τάξης

Σισμάνη Κυριακή, δασκάλα της Γ΄2 τάξης

Ζαφειρίου Μαρία, εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.