Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ






Την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Κέντρο Πρόληψης Δίκτυο Άλφα με θέμα: Διαχείριση της Βίας/Επιθετικότητας μεταξύ των μαθητών. Εκτός των εκπαιδευτικών του σχολείου μας συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, καθώς το σεμινάριο ήταν συνδιοργάνωση των δύο σχολείων.

Εισηγήτρια ήταν η επιστημονικά υπεύθυνη του Δικτύου Άλφα, κλινική ψυχολόγος. κ. Σπυροπούλου Ελευθερία. Στην εισήγησή της η κ. Σπυροπούλου παρέθεσε τους λόγους και ανέλυσε όλους εκείνους τους παράγοντες (οικογένεια, σχολείο, ευρύτερο περιβάλλον), που οδηγούν στην εκδήλωση φαινομένων επιθετικότητας και βίας μεταξύ των μαθητών/τριών. Αναφέρθηκε ενδελεχώς στους τρόπους παρέμβασης του σχολείου και των εκπαιδευτικών στην εκτόνωση αυτών. Στο τέλος έγινε λόγος για τον τρόπο επικοινωνίας και το πλαίσιο συνεργασίας με τους γονείς, καθώς και για τους παράγοντες εκείνους, που επηρεάζουν τη σχέση σχολείου - οικογένειας.

Ευχαριστούμε, θερμά, το Κέντρο Πρόληψης Δίκτυο Άλφα για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για συμβουλευτική στήριξη. Ιδιαιτέρως, ευχαριστούμε την επιστημονικά υπεύθυνή του κ. Σπυροπούλου Ελευθερία για την εξαιρετική παρουσίαση, που τράβηξε δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών. Η διαχείριση της επιθετικότητας/βίας μεταξύ των μαθητών είναι κρίσιμη για τη λειτουργία του σχολείου και απαιτεί ειδικές γνώσεις και λεπτούς χειρισμούς.

Με την ευκαιρία ανακοινώνουμε μια νέα συνεργασία με το Δίκτυο Άλφα. Στις 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας ανοικτό επιμορφωτικό σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα: Η βία και η επιθετικότητα στο χώρο του σχολείου και ο ρόλος των ενηλίκων, με εισηγήτρια την κ. Ζουντουρίδου Βασιλική. Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας και του 3ου Νηπιαγωγείου, καθώς και από το Σύλλογο Γονέων του 17ου Νηπιαγωγείου Σταυρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.