Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Η ΣΤ΄ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ

















Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα : "ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ; Οι Υπερδυνάμεις της Επιστήμης".

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών  "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ". Σε ένα περιβάλλον εργαστηρίου, τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να αντιληφθούν την έννοια της ύλης, να εξοικειωθούν με την έννοια των ενώσεων και γνώρισαν χημικά δείγματα μέσα από πειράματα. Οι βασικές αρχές του DNA ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα μάτια τους, μυήθηκαν στον κανόνα της συμπληρωματικότητας, φτιάχνοντας αλυσίδα του γενετικού κώδικα.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στα εργαστήρια του ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ. Έφτιαξαν το γονιδίωμα του ανθρώπου, του πιθήκου, της κόμπρας, της πεταλούδας και της πέστροφας.

Παρατήρησαν διαφορετικούς ιστούς στο μικροσκόπιο, ψαρεψαν το DNA από μια μπανάνα και γνώρισαν το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ και την παραγωγική δραστηριότητά του, μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

Βενιανάκη Νεκταρία, δασκάλα της ΣΤ΄1 τάξης.

Σεϊτανίδης Ηλίας, δάσκαλος της  Στ΄ 2  τάξης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.