Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ










Τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου τιμήθηκε με μεγαλοπρέπεια η εορτή των Τριών Ιεραρχών, των αγίων προστατών των Γραμμάτων, των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών.

Αντιπροσωπεία του σχολείου μας, που αποτελούνταν από το Σημαιοφόρο, τους παραστάτες, τους/τις μαθητές/τριες της Στ΄1  τάξης και συνοδών εκπαιδευτικών παρέστησαν, την ημέρα εκείνη, στη Θεία Λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν του Αγίου Ελευθερίου.

Στη συνέχεια με οργάνωση και προετοιμασία των εκπαιδευτικών Βασιλείου Άρη και Σισμάνη Κυριακής, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μία εξαιρετική εορταστική εκδήλωση για το βίο, το έργο και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών. Προβλήθηκε βίντεο με σχετικό περιεχόμενο (αναφορές στην πόλη , που ίδρυσε ο Μέγας Βασίλειος, τη Βασιλειάδα, την ιστορία της Βασιλόπιτας και άλλα). Μαθητές/τριες της Β΄1  τάξης ανέγνωσαν αποσπάσματα από τα έργα τους με διαχρονικό περιεχόμενο και ρήσεις, που αποδίδονται στους Τρεις Ιεράρχες και αναφέρονται στα γράμματα, στην Παιδεία και στην καθημερινή ζωή. Ακούστηκε το απολυτίκιο τους και το τέλος οι μαθητές/τριες της Γ΄2  τάξης τραγούδησαν ένα τραγούδι αφιερωμένο στους Τρεις Ιεράρχες.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς και στους δύο εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία και την παρουσίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.