Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Η Γ΄ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ














Την Τρίτη, 07-02-2023, οι μαθητές/τριες της Γ΄ Τάξης και των δύο τμημάτων, πραγματοποίησαν ένα εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό ταξίδι μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Η δράση αυτή έλαβε χώρα στο Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο εσωτερικό ενός ενήλικου ανθρώπινου σώματος και να δουν από κοντά όλα τα ανθρώπινα όργανα, σε πλήρη λειτουργία. 

Η μεγάλη κατασκευή, μοναδική στην Ευρώπη, με μήκος 50 μέτρα και ύψος 6 μέτρα έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να ξεκινήσουν το εντυπωσιακό ταξίδι εξερεύνησης από το στόμα του σώματος, το οποίο είναι και η πύλη εισόδου για το υπόλοιπο σώμα. Καθώς τα παιδιά περπατούσαν και παρατηρούσαν το εσωτερικό του σώματος,  ενημερώνονταν παράλληλα για τη λειτουργία των οργάνων από το εξειδικευμένο προσωπικό. 

Επιπλέον, στην αίθουσα οπτικοακουστικού υλικού, οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο με θέμα την ανθρώπινη υγεία.

Ιδιαίτερη στιγμή για τους μαθητές/τριες της Γ’ τάξης ήταν όταν άκουσαν δυνατά και είδαν από κοντά τη καρδιά του σώματος να χτυπά! 

Κλήμης Σεβαστιάδης, δάσκαλος του Γ’1 τμήματος.

Σισμάνη Κυριακή, δασκάλα του Γ’2 τμήματος.

Ζαφειρίου Μαρία, δασκάλα Παράλληλης Στήριξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.