Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ROBOT SET GO






Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών του σχολείου μας φέτος, τα δύο τμήματα της Στ΄ τάξης με τη συνοδεία των δασκάλων μας, της κ. Μπαρτζώκα Κυριακούλας, του κ. Σεϊτανίδη Ηλία και με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού πληροφορικής κ. Πιπλάκη Σουζάνας, επισκεφτήκαμε την Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2016, το Robot Set Go (Πολυχώρος τεχνολογίας), που βρίσκεται στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος αυτός δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους μαθητές/τριες, συνδυάζοντας το παιχνίδι να μπορούν να μαθαίνουν, να κατασκευάζουν "Lego", κατανοώντας έτσι την αρχή λειτουργίας κατασκευής, έχοντας τη δυνατότητα να κατανοήσουν παράλληλα τους νόμους της φυσικής με στόχο να συνεργάζονται μεταξύ τους, να μπορούν να κατασκευάζουν με τροχαλίες, άξονες, γρανάζια κλπ.

Ο στόχος της επίσκεψής μας στον παραπάνω χώρο ήταν οι συμμαθητές/τριές μου κι εγώ να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις ικανότητές μας σε διάφορα πεδία, όπως φυσικές επιστήμες, μηχανικής της τεχνολογίας και του προγραμματισμού. Φυσικά σπουδαίο ρόλο παίζει η ασύρματη σύνδεση του υπολογιστή, δίνοντας έτσι απεριόριστες ικανότητες στην κατασκευή και δημιουργικότητα των μαθητών/τριών.

Η επίσκεψή μας περιελάμβανε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο περιελάμβανε ενημέρωση μέσα σε μια αίθουσα με τη βοήθεια "video" για το πως θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε. Στη συνέχεια στο επόμενο στάδιο κινηθήκαμε σε έναν άλλο χώρο και προσπαθήσαμε όλοι μας να εφαρμόσουμε αυτά που προηγουμένως μάθαμε.

Τέλος, οι εντυπώσεις μου ήταν συναρπαστικές, διότι μου δόθηκε η ευκαιρία μαζί με τους/τις συμμαθητές/τριές μου να συνεργαστούμε σε έναν ιδιαίτερο χώρο εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες.

Μακρή Σοφία, μαθήτρια της Στ΄ τάξης. 

Μάθετε περισσότερα για το Robot Set Go πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.