Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Η ΠΟΙΗΤΡΙΑ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΣΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


 






















Την Παρασκευή, 09 Ιουνίου, επισκέφτηκε το σχολείο μας η ποιήτρια κ. Διαμαντοπούλου Ανδρομάχη. Η κ. Διαμαντοπούλου ταξίδεψε από τη νησί της Θάσου, όπου και διαμένει μόνιμα, αποκλειστικά και μόνο για να βρεθεί στο σχολείο μας. Ο λόγος ήταν ότι ήθελε να γνωρίσει από κοντά τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης, που διοργάνωσε σε συνεργασία με το δήμο Θάσου. Ο διαγωνισμός είχε ως θέμα έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που ζούμε σήμερα.

Το σχολείο μας ήταν αυτό με τις περισσότερες συμμετοχές. Σαράντα μαθητές και μαθήτριές μας έγραψαν ποιήματα και παραμύθια. Τις συμμετοχές αυτές τις στείλαμε στην οργανωτική επιτροπή στη Θάσο. Συγκινημένη η κ. Διαμαντοπούλου πρόσφερε στα παιδιά βραβεία, αναμνηστικά διπλώματα και χρυσά μετάλλια. Κάθε παιδί πήρε και ένα δώρο, που δεν μπορούσε να είναι παρά ένα βιβλίο. Τίμησε, επίσης, τους εκπαιδευτικούς, που το τμήμα τους συμμετείχε στο διαγωνισμό με μετάλλιο και δωρίζοντάς τους βιβλία.

Τίμησε, βεβαίως, και τα παιδιά που διακρίθηκαν και ήταν: η Στράντζαλη Μαρία της ΣΤ΄, βραβείο ομοιοκαταληξίας, ο Κουκούλης Γεώργιος της ΣΤ΄, βραβείο επιγράφου, η Γιαννού Δράγα Ζωή, βραβείο συγγραφής παραμυθιού και η Γελαδάρη Κατερίνα, τιμητική διάκριση για το ποίημά της. Τα παιδιά απήγγειλαν, μάλιστα, τα βραβευμένα ποιήματα. Για τη μεγάλη συμμετοχή μας το σχολείο βραβεύτηκε  με ένα μαρμάρινο ιδιόχειρο ενθύμημα του Θάσιου γλύπτη Κωνσταντίνου Λόβουλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά της ΣΤ΄ συνοδευόμενα από την εκπαιδευτικό Μουσικής τραγούδησαν δύο υπέροχα τραγούδια.

Η κ. Διαμαντοπούλου αφού ευχαρίστησε τα παιδιά, τους μίλησε  για τις συνθήκες τις σημερινής εποχής. Τόνισε την αναγκαιότητα του διαβάσματος και τους κάλεσε να συνεχίσουν να γράφουν για να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.Ο σύλλογος γονέων ευχαρίστησε  την κ. Διαμαντοπούλου, προσφέροντάς της μια πολύ ωραία γλάστρα για να θυμάται το σχολείο μας.

Ήταν μια πολύ ευχάριστη, συγκινητική εκδήλωση. Ευχαριστούμε, θερμά, την κ. Διαμαντοπούλου Ανδρομάχη για την τιμή που μας έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.