Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ



Αγαπητοί γονείς,

Με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους 2022-2023 θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, θερμότατα, για την άριστη και άψογη συνεργασία, γεγονός που αποτυπώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου μας.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με τις άοκνες προσπάθειες των εκπαιδευτικών μας, προσφέραμε ποιοτική εκπαίδευση στους/τις μαθητές/τριες μας. Πέρα από την εφαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων, εμπλουτίσαμε την εκπαιδευτική διαδικασία και τη σχολική ζωή με την υλοποίηση πολλών προγραμμάτων σε διάφορους τομείς. Επιδιώξαμε ένα σχολείο θελκτικό προς τους/τις μαθητές/τριες μας, ένα σχολείο ευτυχισμένων παιδιών, που προσφέρει όχι μόνο γνώσεις αλλά και δεξιότητες, που απελευθερώνουν τον άνθρωπο και προσδίδουν την ιδιότητα του ενεργού πολίτη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας, στον καθένα και στην καθεμία ξεχωριστά.

Με την συμβολή της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ) του σχολείου μας, και τη δική σας συνεργασία, διαχειριστήκαμε αρκετές περιπτώσεις, γνωστικών και συμπεριφορικών προβλημάτων μαθητών/τριων, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα,  έχοντας ως γνώμονα και στόχο ένα συμπεριληπτικό, δημοκρατικό, σχολείο και όχι ένα στείρο σχολείο των αποκλεισμών.

Έχοντας ως αρχή ότι: «Η βία δεν είναι αποδεκτή σε οποιαδήποτε μορφή της» πορευθήκαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, παρεμβαίνοντας αποφασιστικά, όπου απαιτούνταν.

Στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε παιδί και προστρέξαμε σε βοήθεια, όπου μας ζητήθηκε και κρίναμε ότι ήταν απαραίτητο για το καλό των μαθητών/τριων μας.

Ταυτόχρονα, με στοχευμένες ενέργειες και δράσεις (Περιβαλλοντικές, Πολιτιστικές κ.ά) επιδιώξαμε το άνοιγμα του σχολείου στην κοινότητα, υιοθετώντας την αρχή ότι το σχολείο αποτελεί πυρήνα πολιτισμού της γειτονιάς του και της ευρύτερης περιοχής.

 

Εκ μέρους όλων των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων

του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης

«ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

σας ευχόμαστε ολόψυχα

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.