Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



















Στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της Στ΄ τάξης στην Αθήνα. Η εκδρομή οργανώθηκε κατόπιν πρόσκλησης που, απέστειλε στο σχολείο μας το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, προκειμένου τα παιδιά να συμμετέχουν στην υλοποίηση του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα:"Δύο Αθηναίοι...Αριστόδημος και Φιλόδημος σε δράση".

Οι τελειόφοιτοι/ες συνοδευόμενοι/ες από τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, εκτός της εκπόνησης του πολιτιστικού προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στο εκπληκτικό Μουσείο της Ακρόπολης και στη Αρχαία Αγορά, θαυμάζοντας όλα τα εμβληματικά μνημεία.

Επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις το Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και περιηγήθηκαν σ' αυτό. Περιηγήθηκαν, επίσης, στο Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο, που στεγάζεται στην Παλαιά Βουλή. Επισκέφτηκαν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και γνώρισαν το Σύνταγμα, το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το Λόχο της Προεδρικής Φρουράς, το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο και το Ζάππειο. Τα παιδιά και οι συνοδοί τους διασκέδασαν σε ταβέρνα στην περιοχή του Ψυρρή. Το τελευταίο μέρος, που επισκέφτηκαν, πριν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, ήταν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στην περιοχή των Σπάτων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το σύλλογο γονέων για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της εκδρομής, τα παιδιά και τους συνοδούς τους για την άριστη συνεργασία καθ' όλη τη διάρκεια, γεγονός, που συνέβαλε στην επιτυχία της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το τουριστικό γραφείο HERODOTUS TOURS για την άψογη οργάνωση, το σχεδιασμό της της εκδρομής και την ασφαλή μετακίνηση των συμμετεχόντων. 

Τέλος, ευχαριστούμε τους συνοδούς  εκπαιδευτικούς,, τον υποδιευθυντή κ. Τράκα Πασχάλη, που ήταν αρχηγός της αποστολής, τον κ. Σεϊτανίδη Ηλία, την κ. Βενιανάκη Νεκταρία και την κ. Νικολοπούλου Ζωή, που είχαν την ευθύνη του προγράμματος, της υλοποίησής του και της ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.