Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

 


















6 Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού και Βίας (Bullying)

Τι είναι ο Σχολικός Εκφοβισμός; Τι ΔΕΝ είναι; Τι κάνω αν μου συμβεί; Πώς πρέπει να συμπεριφέρομαι; Αυτά και άλλα πολλά, συζητήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας, την Τρίτη 7 Μαρτίου στα πλαίσια της ενημέρωσης, της κατανόησης και του προβληματισμού όσον αφορά στο τόσο σημαντικό φαινόμενο της Σχολικής Βίας και της αντιμετώπισής του.

Οι μαθητές/τριες, χωρισμένοι ανά δύο τάξεις (Α΄-Β΄, Γ΄-Δ΄, Ε΄-ΣΤ΄), παρακολούθησαν δίωρο αφιέρωμα, όπου συζήτησαν, προβληματίστηκαν και βίωσαν μέσα από διάφορες δραστηριότητες το φαινόμενο, πάντα με τις ανάλογες προσαρμογές εξαιτίας των διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και των αντιληπτικών αναγκών τους. Δόθηκε έμφαση στη Λεκτική Βία και ότι μπορούμε να την αποφύγουμε, χρησιμοποιώντας λέξεις που στηρίζουν και όχι λέξεις που πληγώνουν, μέσω βιωματικών ασκήσεων (πχ. προσομοίωση μιας πληγωμένης καρδιάς με ένα τσαλακωμένο χαρτί ή μια αλυσίδα από όμορφες λέξεις, που βοηθάνε) .

Σε επίπεδο τάξης, σε άλλα τμήματα ο προβληματισμός και η συζήτηση συνεχίστηκε και σε άλλα, έγιναν υπέροχες κατασκευές.

Σημαντικό μήνυμα: Κάθε παιδί έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ να έρχεται στο σχολείο χωρίς να φοβάται!

Η εκδήλωση-αφιέρωμα οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις εκπαιδευτικούς της Παράλληλης Στήριξης κ. Ζαφειρίου Μαρία και κ. Σανάτσιου Αγγελική. Ευχαριστούμε τον κ. Τράκα Πασχάλη για την υποστηρικτική του βοήθεια στην τεχνική οργάνωση της αίθουσας. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά του Ε΄1, καθώς και την κ. Καλαμίδα Σωτηρία που ομόρφυναν την εκδήλωση με το αγγλικό τραγούδι "Don΄t laugh at me".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.