Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821















Την Παρασκευή, 24 Μαρτίου, τιμήθηκε από το σχολείο μας η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Η αίθουσα εκδηλώσεων, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωσή, ήταν κατάμεστη από μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Με την έναρξη και μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων θυμάτων του τραγικού συμβάντος των Τεμπών.

Στη συνέχεια παραδόθηκε η επίσημη σημαία του σχολείου από το διευθυντή στη σημαιοφόρο Στάμου Αναστασία, μαθήτρια της ΣΤ΄2 τάξης και στους παραστάτες από το ίδιο τμήμα, που ήταν κατά αλφαβητική σειρά οι: Μπαλντούμης Δημήτριος, Νυδρέου Άννα Μαρία, Πετρίδου Κυριακή, Ποράβου Χαρίκλεια και Στράντζαλη Μαρία.

Μετά το τέλος της διαδικασίας παράδοσης της σημαίας οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης ανέβασαν στη θεατρική μας σκηνή το θεατρικό έργο: "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Το θεατρικό αυτό έργο, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο "Αθήναιον", το 1973,  παρουσιάζει μέσα από κωμικά στοιχεία, σάτυρα και ενίοτε δράμα, την πορεία της νεοελληνικής ιστορίας από την Τουρκοκρατία, τα χρόνια του Όθωνα μέχρι τη Μικρασιατική καταστροφή και τη γερμανική κατοχή. Είναι ένα έργο γεμάτο ρωμιοσύνη με αναφορές στους αγώνες και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού.

Θέλουμε να συγχαρούμε όλα τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης για την εξαιρετική τους εμφάνιση. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε, θερμά, τη δασκάλα της ΣΤ΄1 τάξης κ. Βενιανάκη Νεκταρία και το δάσκαλο της ΣΤ΄2  τάξης κ. Σεϊτανίδη Ηλία για την πρωτοβουλία τους να οργανώσουν την εκδήλωση, την επιλογή του θεατρικού έργου και την κοπιαστική και συνάμα μακρόχρονη προετοιμασία των μαθητών/τριών τους. Θερμά συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό Εικαστικών κ. Παπαδοπούλου Στέλλα για τα υπέροχα σκηνικά. Επίσης, συγχαίρουμε, θερμά την εκπαιδευτικό Μουσικής του σχολείου μας κ. Κουτσουβέλη Ελευθερία, που προετοίμασε τα παιδιά στην ερμηνεία των τραγουδιών της παράστασης και τη συνοδεία τους με το αρμόνιο. Σημειώνουμε ότι η μουσική της παράστασης ήταν του Σταύρου Ξαρχάκου, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύτηκαν για πρώτη φορά από το Νίκο Ξυλούρη. Ευχαριστούμε, επίσης, την εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής για τις πολύτιμες συμβουλές της. Την τεχνική υποστήριξη είχε ο υποδιευθυντής του σχολείου μας κ. Τράκας Πασχάλης, τον οποίο ευχαριστούμε, θερμά, για την απρόσκοπτη εξέλιξη της εκδήλωσης, ενώ η παρουσίασή της  ανήκε στον εκπαιδευτικό κ. Βασιλείου Άρη, που για μία ακόμη φορά ανέλαβε το συγκεκριμένο ρόλο. Τον ευχαριστούμε πολύ.

Το Σάββατο, 25 Μαρτίου το σχολείο συμμετείχε στην καθιερωμένη παρέλαση στη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης με δύο τμήματα μαθητών/τριών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, σε άψογους σχηματισμούς. Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, η σημαιοφόρος και οι παραστάτες παρακολούθησαν τη δοξολογία, που τελέστηκε στον Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου και στη συνέχεια παρέστησαν στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης της Σταυρούπολης. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς, τον κ. Μπέκα Απόστολο και τον κ. Τζελέπη Άγγελο, που είχε τη γενική ευθύνη της εξαιρετικής  συμμετοχής μας στην παρέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.