Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ: ΒΑΖΩ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΙΚΑ





























 








Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών οι μαθητές/τριες της Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξης την Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εκπαιδευτική επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Θέρμης. Εκεί συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που οργανώνεται από το τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ με θέμα: "Εκπαίδευση στη Φύση : Βάζω στόχους, μαθαίνω από τα λάθη μου και συνεργάζομαι ομαδικά".

Οι μαθητές/τριες μέσα σ' ένα υπέροχο περιβάλλον ήρθαν σε επαφή με τη φύση, περπάτησαν, συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια, που απέβλεπαν στη σύνδεση της ομάδας, έκαναν αναρρίχηση,γνώρισαν πετρώματα (γρανίτη, μάρμαρο), ενημερώθηκαν για τη θεμιτή αντίδραση σε επαφή με μέλισσες, σκύλους και φίδια, αναγνώρισαν φωλιές ζώων (αλεπού). είδη δέντρων (βελανιδιά), ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την πανίδα και τη χλωρίδα  ενός δάσους και έφαγαν υγιεινά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στο σχολείο μας. Την Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο  μας εκπαιδευτής του προγράμματος. Με το συντονισμό του πραγματοποιήθηκαν μια σειρά βιωματικών δράσεων αναφορικά με τις πρώτες βοήθειες και τη συμετοχή των μαθητών/τριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.