Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΩΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


 

Το σχολείο μας εδώ και πολλά χρόνια υλοποιεί περιβαλλοντικά προγράμματα μεταξύ των οποίων σημαντικά ως προς την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση προγράμματα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή. Συγκεκριμένα οι μαθητές/τριές μας εκπαιδεύονται και ανακυκλώνουν χαρτί, μπουκάλια νερού, κουτιά αλουμινίου και καπάκια μπουκαλιών.

Συμμετέχουμε στον πανελλήνιο διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών: "ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ, THE BOOTCAMP", που οργανώνεται από την ΑΦΗΣ σε συνεργασία με τη NoWaste21 και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών απέναντι στην κτκλική οικονομία και ειδικότερα στην ανακύκλωση μπαταριών.

Επίσης, σε συνεργασία με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ionian Recycle Hellas ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ συγκεντρώνουμε για ανακύκλωση τηγανέλαια, καθώς η επιβάρυνση στο περιβάλλον είναι τεράστια, όταν αυτά απορρίπτονται ελεύθερα στο δίκτυο της αποχέτευσης. 

Στο πλαίσιο της ανακύκλωσης των τηγανελαίων και ως ανταποδοτικό όφελος παραδόθηκε στο σχολείο μας αθλητικό υλικό, που αποτελείται από δεκατρείς  (13) καινούριες μπάλες ποδοσφαίρου και πετοσφαίρισης. 

Συνεχίζουμε την υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων με εκπαιδευτικό στόχο να αποτελέσει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, αφού τα οφέλη της στην προστασία του περιβάλλοντος είναι τεράστια και γενικότερα η συμμετοχή της στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας καθοριστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.