Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


 
 

Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο, 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου, η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης στην Αθήνα.
Με βάση το πρόγραμμα, τα παιδιά, που συνοδευόταν από γονέα, επισκέφτηκαν την πρώτη μέρα το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα. 
Τη δεύτερη ημέρα επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς, όπου τους έγινε ενημέρωση από αξιωματικό της Φρουράς για την ιστορία και την αποστολή της. Στη συνέχεια, ανέβηκαν στο Bράχο της Ακρόπολης. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, περιηγήθηκαν στην Πλάκα και το Μοναστηράκι. Η εκδρομή συνεχίστηκε το απόγευμα στο εξαιρετικό Μουσείο της Ακρόπολης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι συμμετέχοντες/ουσες διασκέδασαν σε ταβέρνα στην περιοχή της Κυψέλης.
Η τρίτη και τελευταία ημέρα ξεκίνησε με περιήγηση με τα λεωφορεία σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, όπως το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο, ο Εθνικός Κήπος και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν ο επόμενος προορισμός, όπου θαυμάσαμε την Εθνική Βιβλιοθήκη, τις εγκαταστάσεις και, φυσικά, την υπέροχη θέα του Φαληρικού Δέλτα.
Κατόπιν, είχε σειρά  η Βουλή των Ελλήνων. Τα παιδιά επισκέφτηκαν το χώρο συνεδριάσεων και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου και τη σημερινή λειτουργία του Κοινοβουλίου. Επίσης, επισκέφτηκαν τη διαρκή έκθεση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Την αίθουσα συνεδριάσεων επισκέφτηκαν και οι γονείς συνοδοί των παιδιών. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη στην Παλιά Βουλή, όπου και λειτουργεί το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Ελλάδας. Εκεί περιηγήθηκαν και θαύμασαν το εκθέματα που αφορούν την Επανάσταση του 1821. 
Τελευταίος προορισμός, πριν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, ήταν το Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας (Αεροδρόμιο Τατοΐου), όπου στεγάζεται και η Σχολή Ικάρων.
Η διαμονή έγινε στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.
Συνοδοί των μαθητών/τριών ήταν ο διευθυντής, Μαυρίδης Στράτος, και οι εκπαιδευτικοί: Μπαρτζώκα Κυριακούλα, Μπέκας Απόστολος και Πίττη Κατερίνα.
 
Ευχαριστούμε, θερμά, το ταξιδιωτικό γραφείο Herodotus Tours, για την άψογη οργάνωση της εκδρομής και την ασφάλεια των μετακινήσεων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.