Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ




    Το σχολείο μας τίμησε και φέτος την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα.
    Η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής κ. Μαυρίδης Ευστράτιος. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 παρουσίασαν μια ιστορική αναδρομή με τα σημαντικότερα γεγονότα του Αγώνα και τους πρωταγωνιστές που συνετέλεσαν με τη δράση τους στην απελευθέρωση της Μακεδονίας.
    Διαβάστηκαν αποσπάσματα από τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα «Τα μυστικά του Βάλτου» και «Μάγκας» και απαγγέλθηκαν ποιήματα αφιερωμένα στους ήρωες Μακεδονομάχους. Με τη συνοδεία της εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Κουτσουβέλη Ελευθερίας οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος τραγούδησαν το τραγούδι του Γιάννη Μαρκόπουλου «Η μάνα του Αλέξανδρου» και χόρεψαν έναν παραδοσιακό μακεδονίτικο χορό με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Παπαδοπούλου Σοφίας.
    Την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης ανέλαβε ο υποδιευθυντής κ. Τράκας Πασχάλης. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου να ψάλουν τον Εθνικό μας Ύμνο. Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό του τμήματος Γ2, κ. Έφη Ευαγγέλου, για την οργάνωση της εκδήλωσης και την προετοιμασία των παιδιών!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.