Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ






Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες της πρώτης, δευτέρας και τρίτης τάξης του σχολείου μας είχαν τη χαρά να επισκεφθούν το Θεματικό-Μυθολογικό Πάρκο: «Ηρακλής-Οι Δώδεκα Άθλοι».
 Μόλις φτάσαμε, μας υποδέχθηκε η υπεύθυνη του πάρκου. Τα παιδιά μπήκαν ανά τμήματα, για να ξεναγηθούν στο χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες της υπεύθυνης.
Σε όλες τις αίθουσες υπήρχαν ξεναγοί, που αφηγούνταν τους άθλους του Ηρακλή και έκαναν ορισμένες ερωτήσεις στα παιδιά, με άμεσο σκοπό τη συμμετοχή τους.
 Όλα τα εκθέματα ήταν εντυπωσιακά και κατασκευασμένα με πολλή μελέτη και κόπο. Παρουσίαζαν όλους τους άθλους του Ηρακλή. Υπήρχαν όμως και αίθουσες, όπου δίνονταν πληροφορίες για τους θεούς και για τη γέννηση του Ηρακλή, για το ύψος του, αλλά και για το μέγεθος των ποδιών του. Μάλιστα, οι μαθητές είχαν κάποια λεπτά στη διάθεσή τους, για να δοκιμάσουν σε ξύλινο ομοίωμα τα σανδάλια του Ηρακλή και να μετρήσουν το ύψος τους, έτσι ώστε να το συγκρίνουν με το ύψος του ήρωα.
 Επίσης, παρακολούθησαν κι ένα χιουμοριστικό βίντεο με τον ηθοποιό κ.Σερβετά.
Στο τέλος, αφού είδαν όλα τα εκθέματα του πάρκου, οι μαθητές/τριες, έπρεπε να πετύχουν και το δικό τους 13ο άθλο. Αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ένα τηλεπαιχνίδι ερωτήσεων πάνω σ’ αυτά που είδαν. Οι σωστές απαντήσεις ολοκλήρωναν το δικό τους άθλο κι αυτό ενθουσίασε όλα τα παιδιά.
Για επιβράβευση όλων, προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά ένα βιβλιαράκι με τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή, μία σακουλίτσα με σχετικό σταυρόλεξο, ένα παστελάκι κι ένα πακέτο μακαρονάκια.
 Όλοι/ες οι μαθητές/τριες χάρηκαν αυτήν την εκδρομή και εντυπωσιάστηκαν με αυτά που είδαν.  

Μποτζεκίδου Δέσποινα, δασκάλα της Γ΄1  τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.