Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ














 Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Η Ελληνική Γλώσσα, η «μητέρα των γλωσσών» όπως έχει χαρακτηριστεί, η παλαιότερη καταγεγραμμένη ζωντανή γλώσσα στον κόσμο, έχει συνδεθεί και επηρεάσει παγκόσμια όλους τους τομείς της ζωής, του λόγου, της σκέψης, της επιστήμης και της τέχνης.

Το σχολείο μας, τιμώντας αυτή τη μέρα, πραγματοποίησε εκδήλωση-αφιέρωμα στην Ελληνική Γλώσσα,  την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου.

Το αφιέρωμα περιλάμβανε αναδρομή στην πορεία της Ελληνικής Γλώσσας  στον χρόνο και τον χώρο, μέσω της οποίας αναδείχθηκε η  σπουδαιότητα αλλά και η μοναδικότητά της, η συμβολή της στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου πολιτισμού, η σχέση της με άλλες Γλώσσες (παλαιότερες και σύγχρονες) και η αξία της γλωσσικής παιδείας γενικότερα.

 Μέσα από βίντεο, εικόνες, τραγούδια, λόγια επιφανών ανθρώπων για το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας, λεξιλογικά παιχνίδια, δημιουργία ομαδικής αφίσας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ήρθαν σε επαφή με την οικουμενική  αξία   αυτού  του  πολύτιμου στοιχείου της εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας του λαού μας. 

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση όλων πως θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε τη γλώσσα μας και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές το ίδιο, αν όχι περισσότερο, όμορφη και μαγική.

Το αφιέρωμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την εκπαιδευτικό του Γ΄2 Ευαγγέλου Έφη με τη βοήθεια των μαθητών/τριών του τμήματος.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα  την καθηγήτρια Γαλλικών κ.Στεφανίδου Μαρία που βοήθησε τα παιδιά να αντιληφθούν την τεράστια συμβολή της ελληνικής γλώσσας στην εξέλιξη των άλλων γλωσσών, τον κ.Τράκα για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης, τη διεύθυνση του σχολείου που πάντα στηρίζει κάθε πρωτοβουλία και φυσικά τους/τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες του σχολείου για τη συμμετοχή τους.

Θερμά συγχαρητήρια στην κ. Έφη Ευαγγέλου για την οργάνωση της ενημερωτικής εκδήλωσης και την εξαιρετική παρουσίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.