Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Γ΄2 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: "ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ"

Το σχολείο μας συμμετέχει το τρέχον σχολικό έτος στο εκπαιδευτικό δίκτυο:  «Προσεγγίσεις Πολιτισμών» της Διεύθυνση Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης με  σχεδιάστρια/συντονίστρια τη Δρ. Χαρά Ανδρεΐδου.

Πρόκειται για μια καινοτόμο, εναλλακτική διδακτική προσέγγιση σχετικά με τις έννοιες του πολιτισμού και της πολιτισμικής ταυτότητας, έννοιες διαχρονικές και παγκόσμιες, οι οποίες κινούν τα νήματα των σχέσεων ανάμεσα στους λαούς της υφηλίου.

Ο θεματικός κύκλος που υλοποιείται τη φετινή σχολική χρονιά έχει τίτλο: «Οι πρώτοι γεωργοί – Από τα πρώτα βήματα των ανθρώπων στη Γη στην πρώτη καλλιέργεια της γης από τους ανθρώπους».

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η πρώιμη ιστορία της ανθρωπότητας (Παλαιολιθική, Μεσολιθική, Νεολιθική Περίοδος) με έμφαση στη γεωγραφική μας περιοχή, από τους πρώτους τροφοσυλλέκτες και κυνηγούς προγόνους μας, έως τη γεωργική επανάσταση και την καταλυτική επίδραση που είχε η καλλιέργεια της γης στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια  του προγράμματος, οι μαθητές/τριες   έρχονται σε επαφή με ποικίλες  πηγές πληροφοριών και υλοποιούν  διάφορες δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι  μαθητές/τριες του Γ΄2 τμήματος δούλεψαν σε ομάδες και  δημιούργησαν  δύο ιστορίες  που «έντυσαν» με ζωγραφιές - με τη βοήθεια της εικαστικού κας Παπαδοπούλου Στέλλας -  και - με τη  συνδρομή της δασκάλας του τμήματος κας Ευαγγέλου - δημιούργησαν  δύο ψηφιακές αφηγήσεις.

Τις δημιουργίες των παιδιών μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:

Ένα παιδί της Παλαιολιθικής Εποχής διηγείται... 

Ένα παιδί της Νεολιθικής Εποχής διηγείται... 

Ελπίζουμε να τις απολαύσετε!!1

Ευαγγέλου Ευθυμία, δασκάλα του Γ΄2 τμήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.