Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ


''Πάντοτε να κυριαρχείς στα ύψη''

Με την ευκαιρία της εορτής των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, σήμερα Τρίτη 7-11-2023 τίμησε το σχολείο μας  με την παρουσία του ο κ. Ιωάννης Καλλέργης, Υποσμηναγός Π.Α. Ο κ. Καλλέργης παρουσίασε με πλούσιο εποπτικό υλικό, που ετοίμασε ο ίδιος ειδικά για την περίσταση, το έργο και τους σκοπούς της Πολεμικής Αεροπορίας, τη μόρφωση και την εκπαίδευση που λαμβάνουν οι Έλληνες πιλότοι, τα μέσα και τα υλικά που διαθέτουν καθώς και την εντυπωσιακή τεχνολογία που χρησιμοποιούν αυτοί οι "Ήρωες των Αιθέρων"! 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Καλλέργη στο έργο της Π.Α. σε καιρό ειρήνης, δηλαδή στις αεροδιακομιδές βαριά νοσούντων σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, στις διασώσεις και την κατάσβεση των πυρκαγιών. Επιπρόσθετα τόνισε τη σημαντική θέση που έχουν πια οι γυναίκες στην Π. Α. της χώρας μας. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, καθώς και οι μικροί μαθητές του συστεγαζόμενου 3ου Νηπιαγωγείου Σταυρούπολης. Στο τέλος της παρουσίασης τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις και να συζητήσουν με τον Υποσμηναγό. 

Ευχαριστούμε θερμά τον Υποσμηναγό της Π.Α. κ. Ιωάννη Καλλέργη που ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση του σχολείου μας για άλλη μια χρονιά και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του! Η εξαιρετική παρουσίασή του και ειδικότερα τα στιγμιότυπα -βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό- από τα αεροπλάνα άφησαν άφωνους μικρούς και μεγάλους! Ο κ. Καλλέργης έκλεισε την εισήγησή του με την προτροπή: "Εσείς τα παιδιά μπορεί να είστε οι αυριανοί αεροπόροι".









Ο Διευθυντής Στράτος Μαυρίδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.