Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών, το σχολείο μας συμμετείχε στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου  Κυκλαδικής Τέχνης, που πραγματοποιήθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά και με τη συμμετοχή 19.500 μαθητών/τριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θέμα του διαγωνισμού ήταν "Άνθρωπος στο Κέντρο" με σημείο αναφοράς ένα ειδώλιο γυναικείας μορφής, που χρονολογείται περίπου το 2700 - 2400 π.Χ, και παρουσιάζεται στη μόνιμη έκθεση "Κυκλαδική Τέχνη" του Μουσείου. Με αφορμή το ειδώλιο, τα παιδιά ζωγράφισαν τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον, που δημιουργεί.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η μαθήτρια του σχολείου μας  Αναστασία Στάμου έλαβε την τρίτη θέση ανάμεσα στα παιδιά της Στ΄ τάξης, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Θερμά συγχαρητήρια στην Αναστασία κι ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στην πορεία της στο Γυμνάσιο στο οποίο πλέον φοιτά.

Όλα τα έργα των παιδιών έχουν αναρτηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα ψηφιακή πλατφόρμα του Μουσείου, κάνοντας την έκθεση προσβάσιμη σε όλους και από παντού. Επίσης, σας ενημερώνουμε τις ημέρες αυτές, πραγματοποιθείται έκθεση ζωγραφικής με τα έργα των παιδιών στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

Θερμά συγχαρητήρια και στην εκπαιδευτικό Εικαστικών του σχολείου μας,  Παπαδοπούλου Στέλλα για την οργάνωση της συμμετοχής μας στο διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.