Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ




Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών καθιερώθηκε το 2001 από το συμβούλιο της Ευρώπης και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου. Σκοπός του εορτασμού αυτού είναι η ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών, η προβολή του τεράστιου γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης και η ενθάρρυνση της δια βίου μάθησης γλωσσών.

Οι ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, τόνισαν τα οφέλη της πολυγλωσσίας, η οποία αποτελεί ένα πολύ καλό εφόδιο για το μέλλον των μαθητών/τριών τους, δίνοντας το μήνυμα ότι η γλωσσική ποικιλία είναι μια πολύτιμη περιουσία την οποία οφείλουμε να διαφυλάσσουμε και να αξιοποιούμε καθημερινά.

Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης, γνώρισαν διάφορες χώρες της Ευρώπης, ζωγράφισαν τις σημαίες τους, αναζήτησαν λέξεις σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες και δημιούργησαν όμορφες αφίσες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αγγλικής γλώσσας Βεγίρη Μαρίας και Καλαμίδα Σωτηρίας και τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Εικαστικών του σχολείου μας Παπαδοπούλου Στέλλας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.