Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ "ECO - CIRCUS" ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ












Τη διασκεδαστική παράσταση 'Eco-Circus" είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές/τριες της Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξης. Σύμφωνα με το σενάριο της παράστασης τα αστικά απορρίμματα ζωντανεύουν στη σκηνή και μαζί με το LucaRegina (σεναριογράφος και καλλιτέχνης) γίνονται ξεκαρδιστικοί χαρακτήρες με τη δική τους φυσιογνωμία.

Ο LucaRegina είναι ιταλός καλλιτέχνης με μεγάλη και ποκίλη δράση. Από το 1991 έως σήμερα συμμετείχε είτε ως σκηνοθέτης είτε ως σεναριογράφος είτε ως ηθοποιός είτε ως κλόουν σε θεατρο-παιδαγωγικές παραστάσεις, σε θέατρα, φεστιβάλ, εκθέσεις κωμωδίας, τηλεοπτικές εκπομπές και τσίρκο. Έχει παρουσιάεει έργα σε ολόκληρη την Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελβετία, τον Άγιο Μαρίνο, τη Σερβία, τη Βοσνία, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Κύπρο, το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κούβα, την Αίγυπτο, τη Ρωσία, την Ινδία και την Αιθιοπία.

Την παράσταση συνοδεύει με επεξηγηματικά σχόλια η εκπαιδευτικός Έφη Σκυλίτση με μεγάλη εμπειρία στην αξιοποίηση της τέχνης στην παιδαγωγική πράξη.

Το πρόγραμμα οργανώνεται και χρηματοδοτείται από το "Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας και ανέλαβε να το υλοποιήσει η ΚΟΙΝΣΕΠ "ΣΥΝΚΟΙΝΩ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.