Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ PROJECT ΤΩΝ Γ΄Δ΄Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄ΤΑΞΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.


Γεια σας παιδιά! Η Άνοιξη δείχνει να έχει έρθει για τα καλά εκεί έξω… Εμείς όμως καλούμαστε να είμαστε συνετοί και υπομονετικοί  και να μένουμε σπίτι. Τι θα λέγατε να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο για να ταξιδέψουμε νοερά στις ομορφιές της Άνοιξης και να φτιάξουμε ένα ομαδικό project; Σε αυτό το project μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές της Γ΄, Δ΄. Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης.


Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια εφαρμογή που λέγεται padlet και μοιάζει με την επιφάνεια μιας εφημερίδας ή ενός πίνακα ανακοινώσεων. Μια εφημερίδα, λοιπόν, με ψηφιακή μορφή! Ένα πουλάκι μου είπε πως είστε αρκετά καλοί στη χρήση των υπολογιστών! Έχω ετοιμάσει την αρχική μορφή της ψηφιακής εφημερίδας αναρτώντας έθιμα όπως τα χελιδονίσματα, τραγούδια, πίνακες ζωγραφικής κα. Θα βρείτε το padlet επιλέγοντας στην e class του 3ου  Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης το μάθημα της Μουσικής της Γ΄-Δ΄ τάξης ή της Ε΄ τάξης ή της ΣΤ΄ τάξης. Αν ωστόσο δεν θέλετε να ανοίξετε την εφαρμογή από την  e class μπορείτε να πατήσετε εδώ: 



Σκεφτείτε λοιπόν κι εσείς! Η εποχή της Άνοιξης ποια ήθη, έθιμα, γιορτές και μουσικές περιλαμβάνει; Ό,τι κι αν σκεφτείτε μπορείτε να το αναρτήσετε! Κείμενα, εικόνες, τραγούδια παραδοσιακά-βυζαντινά-σύγχρονα, βίντεο, ηλεκτρονικούς συνδέσμους κα. Σαν να φτιάχνουμε όλοι μαζί μια μεγάλη ψηφιακή εφημερίδα! 


Για να αναρτήσετε οτιδήποτε στην ψηφιακή μας εφημερίδα μπορείτε να επιλέξετε το + στην κάτω δεξιά άκρη ή να κάνετε διπλό κλικ στη επιφάνεια της εφημερίδας. Βάλτε ένα τίτλο και επιλέξετε τη μορφή του αρχείου που θα ανεβάσετε (ίσως χρειαστεί να βοηθήσουν λιγάκι και οι γονείς). Μπορείτε να προσθέσετε το μικρό σας όνομα και το τμήμα σας!  Για να αποφύγουμε τους κινδύνους του διαδικτύου καλύτερα να μην γράψουμε το επώνυμό μας. Παράλληλα κάθε δημοσίευσή σας θα πρέπει να εγκριθεί από μένα για να είναι ορατή στο padlet.
Μικρή συμβουλή: δοκιμάστε να ανοίξετε το padlet στον υπολογιστή σας και όχι σε συσκευή κινητού τηλεφώνου.



Ας ξεκινήσουμε!

Με αγάπη η δασκάλα σας της Μουσικής

Ελευθερία Κουτσουβέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.