Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ



Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1.     Το σχολείο μας εντάχθηκε στο τοπικό δίκτυο «Σχολείο Ανοικτό Στην Κοινωνία – Ενεργός Πολίτης», που οργανώθηκε από το γραφείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Διεύθυνσής Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης και το δήμο Παύλου Μελά. Στο πλαίσιο του δικτύου και με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας υλοποιούμε στο σχολείο πρόγραμμα ανακύκλωσης, που περιλαμβάνει μόνον χαρτί (τετράδια, βιβλία, φωτοτυπίες κ.ά), μπουκάλια νερού, συσκευασίες γιαουρτιού και αλουμινένια κουτάκια. Στην προσπάθεια αυτή μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς από το σπίτι  συλλέγοντας τα παραπάνω υλικά και αποστέλλοντάς τα στο σχολείο, όπου και θα τοποθετούνται στον αντίστοιχο κάδο της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης. Θεωρούμε ότι η συνεργασία σχολείου  -  οικογένειας είναι αναγκαία για την επίτευξη παρόμοιων στόχων. Υπενθυμίζουμε ότι, συνεχίζουμε τη συγκέντρωση και ανακύκλωση καπακιών με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου  και τη δωρεά του σε μαθήτρια του δήμου μας. Επίσης, συνεχίζεται και η ανακύκλωση μπαταριών.

2.     Σας επισημαίνουμε ότι τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα το πρωί, την προβλεπόμενη ώρα (έως 08:15 που γίνεται η προσευχή) και όχι καθυστερημένα, γιατί με την αργοπορία παρακωλύεται η μαθησιακή διαδικασία, που είναι σε εξέλιξη και δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα του σχολείου. Καθυστερημένη προσέλευση δικαιολογείται μόνο για επείγοντες λόγους και αφού έχει ενημερωθεί σχετικά η διεύθυνση του σχολείου.

3.     Υπενθυμίζουμε, επίσης ότι, την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου αρχίζει η υλοποίηση του προγράμματος: «Η Τσάντα στο Σχολείο», όπως σας έχουμε ήδη, ενημερώσει. Τα παιδιά θα αφήσουν την τσάντα στο σχολείο και θα την παραλάβουν εκ νέου τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου.

4.     Στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, κατά το πρώτο δίωρο, Θεία Λειτουργία για τα παιδιά και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία του εκπαιδευτικού Βασιλείου Αριστείδη για το Βίο τους. Όσοι/ες μαθητές/τριες επιθυμούν μπορούν να κοινωνήσουν. Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου θα σας ενημερώσουμε με νέο μας μήνυμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.