Κυριακή 26 Μαΐου 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ Ε΄1 ΤΜΗΜΑ: "ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ - ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ"

 Πλησιάζοντας  το τέλος της σχολικής χρονιάς ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό πρόγραμμα: «Από τη Θεσσαλονίκη στο Λονδίνο - Μνημεία και Ιστορία», που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε΄1 τμήματος, με συντονίστρια την εκπαιδευτικό της Αγγλικής γλώσσας  Βεγίρη Μαρία και σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του τμήματος Κουνενάκη Σοφία, την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής Σανάτσιου Αγγελική και την εκπαιδευτικό των Εικαστικών Παπαδοπούλου Στέλλα.

Με μεγάλο ενθουσιασμό τα παιδιά γνώρισαν, έμαθαν για  τα σημεία ενδιαφέροντος  του Λονδίνου, τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης, τα βυζαντινά ψηφιδωτά, αλλά και προσπάθησαν να αποτυπώσουν τις νέες πληροφορίες χρησιμοποιώντας την φαντασία και τις ικανότητές τους.

Αξιοποιώντας το μάθημα της Ιστορίας, της Αγγλικής Γλώσσας και των Εικαστικών ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος επισκέφτηκαν τα βυζαντινά μνημεία της πόλης μας, δημιούργησαν ψηφιδωτά, ζωγράφισαν το ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη στο Λονδίνο, βάζοντας τις δικές τους πινελιές και κατασκεύασαν  ένα επιτραπέζιο παιχνίδι συνδέοντας τις δύο πόλεις .

Πολλές ευχαριστίες  στον εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου μας Παπαδόπουλο Σάββα για την πολύτιμη βοήθειά του .

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις δημιουργίες τους!

Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκαν παρουσιάσεις με τα έργα των παιδιών.

Παρακάτω παραθέτουμε τους συνδέσμους των παρουσιάσεων:

 LONDON SIGHTSEEING

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΤΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Σημείωση: πατώντας  το θαυμαστικό που εμφανίζεται κάτω αριστερά ξεκινώντας η παρουσίαση ενεργοποιείται και η μουσική που την συνοδεύει παράλληλα με την αυτόματη κίνηση των διαφανειών.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το πρόγραμμα:
















Βεγίρη Μαρία: Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.