Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

18η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ













Πως να προστατέψω το σώμα μου! Το σώμα μου μού ανήκει! Δεν κρατάω μυστικά!  Έχω ένα δίχτυ ασφαλείας! Έχω δικαίωμα να πω ΌΧΙ! Έχω φωνή! Ζητάω βοήθεια!

  

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ημέρας (18 Νοεμβρίου) για την προστασία των παιδιών ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας ενημερώθηκαν σχετικά, με στόχο τη γνώση των κινδύνων, που ελλοχεύουν, όχι μόνο από αγνώστους, αλλά κυρίως από γνωστούς. Τα παιδιά παρακολούθησαν την ενημέρωση - συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων, χωρισμένα σε δύο ηλικιακές κατηγορίες Α΄,Β,΄Γ΄ και Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄ τάξη.

Έγινε επισήμανση αναφορικά με τον "Κανόνα του Εσώρουχου", την επικινδυνότητα των αναρτήσεων φωτογραφιών (κυρίως γυμνών) στο διαδίκτυο, το δικαίωμά τους να λένε ΌΧΙ σε αγγίγματα επίμαχων σημείων, σε φιλιά, αγκαλιές και φωτογραφίες, το δικαίωμά τους να προστατεύουν το σώμα τους, την αποφυγή  μυστικών και την αναζήτηση βοήθειας!

Μετά το τέλος της ενημέρωσης, η δράση επεκτάθηκε στις τάξεις, όπου τα παιδιά, σε εργαστήριο, ζωγράφισαν ένα δίχτυ ασφαλείας και σκέφτηκαν/έγραψαν  πέντε ανθρώπους, που εμπιστεύονται και που θα μπορούσαν να απευθυνθούν σε περίπτωση ανάγκης!

Η πρωτοβουλία, η οργάνωση και η υλοποίηση της ενημέρωσης των μαθητών/τριών η΄ταν της εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής κ. Σανάτσιου Αγγελικής. Την ευχαριστούμε, θερμά, και τη συγχαίρουμε για την επιτυχημένη προσπάθειά της, διότι ο ρόλος του σχολείου δεν περιορίζεται αποκλειστικά στη μετάδοση γνώσεων. Επιδιώκει τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων ικανών να ανταπεξέλθουν σε κάθε περίσταση.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.