Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

  













Οι «Μικροί Ήρωες»  διψούν για μάθηση .. ανακάλυψη…αθλητικές δραστηριότητες..παιχνίδι…!! Αυτό έγινε και οι μαθητές του Β1 και Β2  την Τετάρτη 4//5/2022. Οι μικροί μαθητές μας πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μέλι το θαύμα της φύσης» στην Πολίχνη, το οποίο είχε ετοιμάσει η ομάδα γνώσης "Μικροί Ήρωες". Είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και  να συμμετέχουν βιωματικά. Τα παιδιά  λοιπόν ενημερώθηκαν για:

τη δομή και τους νόμους της ζωής των μελισσών, την εργατικότητα και τον αγώνα τους να ταΐσουν τη βασίλισσα τους, τα μελισσοκομικά εργαλεία ,τη στολή του μελισσοκόμου ,τα μελισσοκομικά φυτά ,τη διατροφική και θρεπτική αξία του μελιού, του βασιλικού πολτού και της γύρης

Ακόμη τα παιδιά γνώρισαν όλη τη διαδικασία παραγωγής του μελιού. «Κάπνισαν» την κυψέλη (χωρίς μέλισσες) με το καπνιστήρι. Έβγαλαν από μέσα τα πλαίσια με τις κηρήθρες . Έκοψαν το κερί  και τρύγησαν  το μέλι με τη βοήθεια ειδικών χειροκίνητων μηχανών. Το πρόγραμμα έκλεισε με αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια (τοξοβολία…τρέξιμο….άλματα …κ.α.) προσαρμοσμένα πάντα στην ηλικία των παιδιών. Τα γελαστά προσωπάκια τους στην επιστροφή έδειξαν την επιτυχία της επίσκεψης.

Λιολιοπούλου Αλεξία, δασκάλα  Β2  τάξης.

Νικολοπούλου Ζωή, δασκάλα  Β1  τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.