Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, της 25ης Νοεμβρίου, τα παιδιά της Στ΄ τάξης του σχολείου μας πήραν μέρος σε εκδήλωση εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα για την ισότητα των δύο φύλων, που διοργάνωσε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Δύο Φύλων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παύλου Μελά. Η δράση πραγματοποιήθηκε στον εξαιρετικό χώρο της Μονής Λαζαριστών, την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήρι με θέμα: " Ισότητα των δύο φύλων", που οργανώθηκε από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Ψ.Ν.Θ.

Ευχαριστούμε, θερμά, τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Δύο Φύλων για την πρόσκληση που μας απηύθυνε και έδωσε την ευκαιρία στους/τις μαθητές/τριές μας να εκφράσουν τις απόψεις και αντιλήψεις τους επάνω σε κοινωνικά στερεότυπα για τον άκαμπτο ρόλο των φύλων, να συζητήσουν και να κατανοήσουν ότι η αντιμετώπιση τους, αποτελεί προϋπόθεση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σημειώνουμε ότι, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.