Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

Το σχολείο μας, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, συμμετέχει επίσημα στο 1ο Πανελλήνιο Σχολικό Τουρνουά – Διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών, που αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΑΦΗΣ και της Οργάνωσης  Γη. (https://www.afis-kinigoi.gr/)

Ο διαγωνισμός έχει εξάμηνη διάρκεια και θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου 2022. Σκοπός του προγράμματος είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών και να τους κινητοποιήσουμε ώστε να κατανοήσουν τη σημασία της χωριστής συλλογής μπαταριών, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την περιβαλλοντική τους συνείδηση και ευαισθητοποίηση με πολλά επιπρόσθετα οφέλη για τους/τις ίδιους/ες.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού καλούνται τα παιδιά σε συνεργασία με τους γονείς και τους/τις εκπαιδευτικούς μας, να συλλέξουν τις άδειες μπαταρίες από το σπίτι και να τις τοποθετήσουν στον ειδικό κάδο ΑΦΗΣ, που βρίσκεται στο σχολείο. Κάθε φορά που το περιεχόμενο του κάδου ξεπεράσει το μισό του ύψος το παραδίδουμε στην ΑΦΗΣ, αφού πρώτα  ζυγιστεί. Τα πέντε σχολεία με τη μεγαλύτερη συλλογή βάρους θα κερδίσουν σημαντικά έπαθλα.

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας συγκεντρώνει άδειες μπαταρίες εδώ και πολλά χρόνια. Καλούμε όλες και όλους σας να συμμετέχετε με περισσότερη ένταση στην ανακύκλωση μπαταριών, γνωρίζοντας ότι αυτή σας η συμμετοχή αποτελεί, συγχρόνως, ένα ζωντανό παράδειγμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης προς τα παιδιά σας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.