Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΑΣ


A
γαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1.      Η πρωινή προσέλευση, εκτός των μαθητών/τριών που είναι γραμμένοι/ες στην Πρωινή Ζώνη (07:00 – 07:15), πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται από τις 08:00 έως τις 08:15, διότι στις 08:00 αρχίζει, σύμφωνα με τη νομοθεσία η υπηρεσία επιτήρησης (εφημερία) των παιδιών.

2.      Σύμφωνα με την παρ. 15 του άρθρου 11 του π.δ 79/2017 (Οργάνωση και Λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων), η φοίτηση των μαθητών/τριών του Ολοημέρου Προγράμματος διακόπτεται όταν ο/η μαθητής/τρια συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες οι οποίες δε δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση, όταν ο γονέας του/της ζητήσει τη διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του ή όταν ο γονέας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του /της μαθητή/τριας κατά το 2ο 15νθήμερο του Νοεμβρίου και το 1ο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου. Ως εκ τούτου, εάν το παιδί σας είναι γραμμένο στο Ολοήμερο Τμήμα και δεν παρουσιάστηκε σ’ αυτό ή έχει συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες χωρίς ιατρική γνωμάτευση, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας, διότι πρέπει να ενεργοποιηθεί η παραπάνω διάταξη.

3.      Είναι πολύ σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία του Ολοήμερου Τμήματος, τα παιδιά που είναι γραμμένα να παρακολουθούν καθημερινά το πρόγραμμά του  και να αποχωρούν την ώρα που έχει δηλωθεί. Το Ολοήμερο έχει συγκεκριμένους παιδαγωγικούς στόχους και σε καμία περίπτωση δε λειτουργεί ως «φύλαξη» και μόνο των παιδιών. Εάν παραστεί ανάγκη, συγκεκριμένη ημέρα το παιδί να αποχωρήσει στις 13:15, σας παρακαλούμε να ενημερώνετε τους υπεύθυνους του τμήματος, τον κ. Κατσιούλα Ζήση ή τον κ, Σεβαστιάδη Κλήμη για να γνωρίζουν την απουσία του. Επισημαίνουμε ότι καθημερινά στο Ολοήμερο Τμήμα, όπως και στο Πρωινό Υποχρεωτικό καταγράφονται οι απουσίες. Σε καμία περίπτωση το παιδί δεν μπορεί να αποχωρεί σε άλλη ώρα εκτός από τις 15:00 ή 16:00. Αυτό μπορεί να γίνει, μόνον, εάν υπάρχουν επείγοντες λόγοι και όχι βέβαια συχνά.

4.      Κατά την αναμονή των παιδιών σας την ώρα της αποχώρησης στις 13:15, παρακαλούμε να μη συνωστίζεστε στην είσοδο του σχολείου, για να αποφεύγονται φαινόμενα συγχρωτισμού.

5.      Στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, επιτρέπονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις μόνον κατά τμήμα. Οι επισκέψεις στη Βουλή (αφορά τη Στ΄ τάξη) έχουν προς το παρόν ανασταλεί με απόφαση του προέδρου της.

6.      Σε ότι αφορά τις μάσκες, συνιστούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους δύο τουλάχιστον, διότι χρειάζεται να τις αντικαθιστούν.

7.      Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο σχολείο υπάρχει μεγάλος αριθμός από μπουφάν, ζακέτες, κ.ά, ξεχασμένων από την περασμένη χρονιά. Σας παρακαλούμε να ελέγξετε ένα κάποιο από αυτά είναι δικό σας. Με την παρέλευση λίγου ακόμη χρόνου, εάν δεν αναζητηθούν, θα τα παραδώσουμε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

8.      Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής συνιστούν τη χρήση καπέλου κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ειδικά για όσα παιδιά παραμένουν στο Ολοήμερο Τμήμα και κάνουν Γυμναστική, είναι απαραίτητο.

9.      Η ανακύκλωση καπακιών, χαρτιού, μπουκαλιών νερού, αλουμινένιων κουτιών, μπαταριών και τηγανελαίων συνεχίζεται.

10.  Την Πέμπτη, 15-09-2020 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Σας καλούμε κι εμείς να συμμετέχετε μαζικά κι ενεργά, διότι είναι πολύ σημαντικό για το σχολείο η ύπαρξη και η ουσιαστική λειτουργία του Συλλόγου Γονέων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.