Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΠΟΠΤΩΝ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID-19

 Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1.       Σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ,  εάν μαθητής/τρια είναι θετικός στον κορωνοϊό θα παραμείνει σε 14ημερη καραντίνα και θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το σχολείο. Στην περίπτωση αυτή, το τμήμα στο οποίο φοιτά το παιδί, με απόφαση του Διευθυντή Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης, θα κλείσει για 14 ημέρες. Τα υπόλοιπα τμήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, αφού πρώτα γίνει απολύμανση.

 2.       Εάν μαθητής/τρια θεωρηθεί στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, εκτός του χώρου του σχολείου, θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του υποχρεωτικά, σε 14ήμερη καραντίνα,  ακόμα και στην περίπτωση που κάνει το τεστ και βγει αρνητικό. Το σχολείο θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα.

 3.       Εάν μαθητής/τρια βρίσκεται στο σχολείο και παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19, ειδοποιείται η οικογένειά του και αποχωρεί.

 Υπενθυμίζουμε ότι εάν το παιδί παρουσιάσει τα συμπτώματα ενώ βρίσκεται στο σπίτι, δε θα έρθει στο σχολείο. Και στις δύο περιπτώσεις με ευθύνη των γονέων ενημερώνεται ο/η παιδίατρος του παιδιού, ο/η οποίος/α θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες και θα κρίνει εάν θα πρέπει να γίνει το τεστ του κορωνοϊού.

Συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19:

Συχνότερα: πυρετός, βήχας

Άλλα συμπτώματα: δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια, μυαλγίες, ρίγοι, πονοκέφαλος, καταβολή δυνάμεων, δυσκαταποσία, απώλεια γεύσης ή και οσμής, ναυτία-εμετός, κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σας στέλνουμε σε επισυναπτόμενο αρχείο τις οδηγίες διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 του ΕΟΔΥ.

Αγαπητοί γονείς, επιζητούμε τη συνεργασία σας για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αποτελεσματικά το μεγάλο πρόβλημα με τη λοίμωξη του κορωνοϊού.

Πατήστε εδώ για διαβάσετε τις οδηγίες για διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της λοίμωξης COVID-19 του Ε.Ο.Δ.Υ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.