Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΩΣΤΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ


 






Σε ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης την Τετάρτη, 13-02-2109.
Το πρόγραμμα με τίτλο : "ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΩΣΤΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ" σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κ. Πολυράβα Τάνια, Πολιτικό Μηχανικό Msc – Συγκοινωνιολόγο, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Παύλου Μελά.
Περιελάμβανε παρουσίαση και ανάλυση (με προβολή παρουσιάσεων, και βίντεο, τραγούδι, χρήση πραγματικού υλικού, όπως κράνη μοτοσυκλέτας και ποδηλάτου, σημάτων κυκλοφορίας, γιλέκα ανακλαστικά και σήματα σχολικών τροχονόμων, χειροτεχνίες φωτεινών σηματοδοτών και σημάτων κυκλοφορίας κλπ) στους μικρούς μαθητές των βασικών κανόνων κυκλοφορίας (είτε ως πεζοί, είτε ως επιβάτες, είτε ως οδηγοί) και των επιπτώσεων της υπέρμετρης χρήσης του ΙΧ οχήματος και των αρχών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και όπου βέβαια αναλύθηκαν και συζητήθηκαν και βιώματα των ίδιων των μαθητών. Ακολούθησαν στο χώρο του Γυμναστηρίου βιωματικές δράσεις και παιχνίδια για την εμπέδωση των κανόνων αυτών, με τα παιδιά να παίρνουν τους ρόλους των πεζών, των οδηγών, των σχολικών τροχονόμων, των τροχονόμων, των φωτεινών σηματοδοτών, των επιβατών, καθώς και κάποια επιτραπέζια παιχνίδια για την κατανόηση και την εκμάθηση των πινακίδων σήμανσης των οδών, δραματοποιήσεις ιστοριών, ζωγραφικής, προσομοίωση της χρήσης του ΙΧ κ.α. Τέλος, δόθηκε επιπλέον υλικό στους εκπαιδευτικούς για περαιτέρω δράσεις σε σχέση με την κυκλοφοριακή αγωγή και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. 
Με τη λήξη του προγράμματος δόθηκε σε κάθε μαθητή/τρια αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, το οποίο αποτελεί και την επιβράβευσή του.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Πολυράβα Τάνια για την επίσκεψη στο σχολείο μας και που έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά μας να λάβουν, με αξιόπιστο τρόπο, πολύτιμες γνώσεις κυκλοφοριακής αγωγής και να αποτελέσουν, τα ίδια, πολλαπλασιαστές των γνώσεων αυτών στο οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον.
Επισημαίνουμε ότι, οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ τάξης Ξενιτόπουλος Νίκος και Μποτζεκίδου Δέσποινα έχουν οργανώσει, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος, που υλοποιούν, επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου και επίσκεψη κλιμακίου της τροχαίας στο σχολείο μας, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των μαθητών/τριών τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.