Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 


Αγαπητοί γονείς,

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1.      Σύμφωνα με τη με αρ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 27707/04-05-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν self-test είναι υποχρεωτικός για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων.

2.      Τα self-test τα προμηθεύεστε οι ίδιοι οι γονείς δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του παιδιού και της αστυνομικής σας ταυτότητας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα διενεργηθούν δύο τεστ προ Δευτέρας και προ Πέμπτης. Μαζί θα παραλαμβάνετε και ενημερωτικό φυλλάδιο με οδηγίες.

3.      Το self-test διενεργείται στο σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Σας έχουμε αποστείλει και σχετικό βίντεο. Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες κάτω των 13 ετών, το self-testθα διενεργείται με τη βοήθεια του γονέα. Η διενέργειά του μπορεί να γίνει έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση του παιδιού στο σχολείο. Συνιστάται να γίνεται ή το βράδυ της προηγούμενης ημέρας ή το πρωί της ημέρας προσέλευσης.

4.      Στη συνέχεια οι γονείς δηλώνετε το αποτέλεσμα μέσω και ηλεκτρονικής πλατφόρμας self-testing.gov.gr και αφού πρώτα επιλέξετε την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για covid-19). Στην πλατφόρμα εισέρχεστε με τους κωδικούς του taxisnet.

5.      Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό εκτυπώνετε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα τη Σχολική Κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Ο μαθητής/τρια επιδεικνύει τη σχολική κάρτα εντός της τάξης στον/την εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας. Η Σχολική Κάρτα δεν παραδίδεται, αλλά επιδεικνύεται απλώς στον/την εκπαιδευτικό και παραμένει στην τσάντα του παιδιού, σε περίπτωση που ζητηθεί και μέχρι τη διενέργεια του επόμενου τεστ.

6.      Εάν το τεστ είναι θετικό εκδίδεται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Σχολική Κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε και στη συνέχεια μεταβαίνετε εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Εάν και αυτό είναι θετικό ακολουθείτε το Πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. Εάν το επαναληπτικό είναι αρνητικό, λαμβάνετε σχετική βεβαίωση από το σημείο της εξέτασης και ο μαθητής/τρια επιστρέφει στο σχολείο.

7.      Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας, αυτές μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν χειρόγραφα από εσάς τους γονείς. Με το σημερινό μας μήνυμα σας στέλνουμε άδεια τη φόρμα της Σχολικής Κάρτας και την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

8.      Σημειώνουμε ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας.

9.      Εάν προκύψει οτιδήποτε νεώτερο μέχρι την επαναλειτουργία του σχολείου, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.