Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ Χ.Α.Ν.Θ









Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας η τρίτη τάξη επισκέφθηκε το κτίριο της ΧΑΝΘ και παρακολούθησε το πρόγραμμα, που αφορούσε το μινωικό και μυκηναϊκό πολιτισμό.
Τα δύο τμήματα της τρίτης τάξης παρακολούθησαν εναλλάξ τα δύο μέρη του προγράμματος.
Στο ένα μέρος, τα παιδιά πήραν πληροφορίες για τους δύο πολιτισμούς, την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τις ασχολίες τους, τη γραφή τους, τις τέχνες, το ανάκτορο της Κνωσού και την ακρόπολη των Μυκηνών μέσω διαφανειών και βίντεο. Έπειτα, πέρασαν σε μία άλλη αίθουσα, όπου έφτιαξαν ένα ομαδικό παζλ με εικόνες από τοιχογραφίες και μία απομίμηση τοιχογραφίας σε χαρτί, που την πήραν μαζί τους.
Στο άλλο μέρος,στο εργαστήριο κεραμικής τα παιδιά έφτιαξαν ένα δελφίνι με πηλό υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης. Έκοψαν το περίγραμμα ενός δελφινιού, το τοποθέτησαν πάνω στον πηλό που εργάστηκαν, το σχεδίασαν με ένα ξυλάκι και έκαναν πάνω σ’ αυτό τις λεπτομέρειες. Στο τέλος, με ένα βρεγμένο σφουγγάρι, δούλεψαν γύρω γύρω τον πηλό, για να γίνει πιο λείος στα σημεία που χρειαζόταν.
Έτσι, φεύγοντας τα παιδιά είχαν στα χέρια τους το δελφίνι, την τοιχογραφία και το ομαδικό παζλ για τις τάξεις τους. Αυτή ήταν και η τελευταία μας εκπαιδευτική εκδρομή για τη φετινή σχολική χρονιά. Περάσαμε πολύ όμορφα και δημιουργικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.