Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ













   Μια ακόμα εκδρομή μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της τρίτης τάξης είχαν τη χαρά να επισκεφθούν το Ολυμπιακό μουσείο ή Μουσείο Αθλητισμού και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα: «Ρίο-Ολυμπιακοί Αγώνες 2016».
   Το πρώτο μέρος ήταν μία παρουσίαση σχετική με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, με πληροφορίες που αφορούσαν το πώς και από πού ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, τους Έλληνες ολυμπιονίκες, τα έπαθλα, την ολυμπιακή φλόγα, τα αθλήματα κ.τ.λ. Καθ’ όλη τη διάρκεια η υπεύθυνη έκανε ερωτήσεις και τα παιδιά ανταποκρίνονταν άμεσα.
   Στο δεύτερο μέρος σε άλλο χώρο του μουσείου τα παιδιά δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο γκολφ και στο ράγκμπι, αφού άκουσαν τους κανόνες του κάθε αθλήματος.
   Έπειτα, αφού είδαν κάποια εκθέματα του μουσείου, όπως τη δάδα των Ολυμπιακών αγώνων στο Ρίο, αναμνηστικά αντικείμενα αθλητών, αφίσες κ.ά., έφαγαν το πρωινό τους.
   Στη συνέχεια μοιράστηκαν σε όλους και όλες συμβολικά μετάλλια, που απεικόνιζαν το Φοίβο και την Αθηνά, τα σύμβολα (μασκότ) των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2004. Πριν φύγουμε, βγήκαμε και μια αναμνηστική φωτογραφία με τα πρόσωπα των παιδιών καλυμμένα με λευκά χαρτιά, που συμβόλιζαν την ειρήνη.
   Για το τέλος κι επειδή είχαμε χρόνο, πήγαμε στο Καυταντζόγλειο στάδιο, όπου τα παιδιά έτρεξαν στο στίβο και απόλαυσαν τον ανοιξιάτικο ήλιο.
   Περάσαμε πάρα πολύ όμορφα όλοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.